És “impropi” que un tribunal suspengui diputats de les seves funcions. Així ho ha denunciat aquest dimarts a la tarda Anna Caula, portaveu d’ERC al Parlament, que no ha volgut avançar la resposta que donaran a la resolució del jutge Pablo Llarena. “Un tribunal no ha de ser el jutge d’una majoria parlamentària”, ha lamentat la dirigent republicana.

En aquest sentit, Anna Caula ha assegurat que des del Grup Republicà defensaran els drets polítics dels seus diputats. No obstant això, abans de concretar més detalls sobre la resposta, ha dit que volen acabar d’analitzar la interlocutòria. Ha defensat que aquesta reacció ha de ser “consensuada” amb JxCat.

En la resolució, Pablo Llarena fa constar en la interlocutòria que s'ha de "comunicar a la Mesa del Parlament" que els diputats Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Sànchez "han quedat suspesos ―automàticament i per l'imperi de l'article 384 bis de la LECRIM― de les funcions i càrrecs públics que estaven desenvolupant" i insta la Mesa a "adoptar les mesures precises per a la plena efectivitat de la previsió legal".