Omplir totes les places que hi ha al Govern de la Generalitat és una missió titànica que sempre implica moviments de peces i reajustos. La fins ara número dos a la Mesa del Parlament de Catalunya, Anna Caula, deixarà el càrrec de vicepresidenta de la cambra per assumir la secretaria general de l'Esport

Entrenadora professional de la Federació Espanyola de Bàsquet ha portat diversos clubs a les comarques gironines, entre els quals el primer equip femení de l'UNI Girona, que va ascendir a la primera divisió i va dur a una final de la Supercopa. Caula, diputada per ERC des de 2015, compta amb una llarga trajectòria a l'esport base, un sector que ha quedat especialment tocat arran de les restriccions derivades de la pandèmia. 

Qui fins ara ha estat la dona forta d'ERC a la Mesa ha comunicat aquesta mateixa tarda la seva decisió. La seva marxa obligarà a tornar a votar una substitució al màxim òrgan rector de la cambra durant el proper ple del Parlament.  "Tanco una etapa al Parlament, amb moments molt difícils marcats per la repressió, i amb moments també molt bons; i agraeixo la feina als companys i la confiança per seguir aportant a l'esport femení i de base, ara des del Govern". És la reflexió que ha volgut compartir amb els seus companys. 

Segona substitució en dos mesos

Quan tot just fa dos mesos que ha començat a caminar la legislatura, ja s'han produït dues baixes a la Mesa del Parlament. A diferència de la marxa de Caula, la de Jaume Alonso Cuevillas va ser conflictiva. Unes declaracions de l'advocat junter posant en dubte la utilitat d'impulsar declaracions simbòliques van forçar la seva dimissió. 

El seu relleu com a secretari de la Mesa va ser motiu de polèmica, perquè es va produir en plena agitada negociació entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana per la investidura de Pere Aragonès. Els republicans van amagar amb no donar suport a la candidata proposada per Junts, Aurora Madaula, com a mecanisme de pressió. Finalment, però, ERC va garantir el seu suport. 

La secretaria general de l'Esport depèn de la conselleria de Presidència, ara en mans d'Esquerra Republicana amb Laura Vilagrà al capdavant. Durant les dues últimes legislatures el càrrec l'ha ocupat en nom de Junts, Gerard Figueras, investigat per presumptes irregularitats en contractació de serveis públics. 

A la imatge principal, Anna Caula el dia que va ser escollida vicepresidenta del Parlament. / S. Alcàzar