Catalunya en Comú ha proposat, en un document que ha presentat a les bases per a debatre en l'assemblea d'aquest dissabte a Sant Adrià del Besòs, els punts bàsics del seu programa electoral, entre els que hi figuren l'amnistia dels presos polítics, la defensa de l'autogovern i la celebració d'un referèndum pactat. També demana la retirada de les accions penals contra dirigents polítics i entitats ciutadanes. Els comuns proposen també la derogació del 155 i l'establiment d'un sistema de "sobiranies compartides" entre Catalunya i l'Estat.

Agenda de país

Els comuns aposten per una "agenda de país" per blindar els drets econòmics, laborals, socials i medioambientals dels catalans. Aposten per una banca pública, un augment del salari mínim a 1.000 euros, una reforma del mercat elèctric i la remunicipalització de l'aigua. En l'àmbit de la lluita contra les desigualtats, proposen incrementar la progressivitat de l'IRPF, mobilitzar els pisos buits i acabar amb les llistes d'espera a la sanitat pública i amb les pensions per sota de l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC). També proposen una "revolució democràtica" amb la fi de les portes giratòries, la lluita contra la corrupció i el combat contra els tractats de lliure comerç.

 

Foto de portada: El candidat de Catalunya en Comú el 21-D, Xavier Domènech; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; Vicenç Navarro i Elisenda Alamany, en una de les votacions de l'assemblea.