Catalunya torna a estar present en algunes de les principals portades en paper d’Europa. L’article 155, amb les corresponents eleccions al Parlament que PP i PSOE preveuen convocar al gener, no han passat per alt en els principals rotatius. D’altres han volgut posar el focus a la qüestió catalana des d’un altre punt de vista.

Le Monde

La principal notícia del dia per a Le Monde és sobre Catalunya: “Madrid es prepara per tutelar, les empreses fugen”, duu per títol:

Le Figaro

El també francès Le Figaro no treu en portada el 155, sinó la Vall d’Aran, de què se’n va fa un reportatge rere el títol “Dins la Vall d’Aran, els catalans que volen seguir sent espanyols”:

Cal recordar que Aran manté ferms lligams amb Occitània, amb què comparteix llengua i història.

Franffurter Allgemeine

“Eleccions a Catalunya al gener?”, es pregunta el Franffurter Allgemeine després de l’anunci de l’exministra socialista Carmen Calvo:

Público

El portuguès Público parla clar sobre el 155: “Avui és el dia que Madrid activa la bomba atòmica”:

Il Gazzetino

L’italià Il Gazzetino no dedica la seva portada a Catalunya en singular, però sí n'exposa unes declaracions del ministre d’Agricultura Maurizio Martina. De cara al referèndum de demà sobre l’autonomia del Vèneto i la Llombardia, Martina deixa clar que “no és el mateix que Catalunya”: