La declaració d’independència de Catalunya deixada en suspens no ha passat desapercebuda entre les portades de la premsa internacional. Per a molts diaris europeus de primera línia, la declaració de Carles Puigdemont és aquest dimecres la primera notícia del dia.

Le Figaro

El diari francès Le Figaro obre amb una imatge del president català fent el seu discurs des del Parlament amb el titular “Catalunya: la independència esperarà”:

Libération

En una imatge dels manifestants a l’Arc de Triomf que ocupa tota la portada, el també francès Libération assegura que “Barcelona juga el temps afegit”:

The Times

El britànic The Times qualifica de “pas enrere” el que s’ha fet a Catalunya, alhora que mostra dos joves independentistes entre cares de decepció:

Franffurter Allgemeine

Una foto dels concentrats a l’Arc de Triomf seguint el discurs de Puigdemont serveix el Franffurter Allgemeine per dir que Catalunya ha fet una declaració d’independència:

Corriere della Sera

La notícia principal del Corriere della Sera té a veure amb Catalunya, de la qual es diu que “declara la independència, però la suspèn”:

La Repubblica

Puigdemont pujant les escales del Parlament entre tota expectació il·lustra La Reppublica, que posa en boca del president la independència, si bé oberta a parlar-ne.

Público

El portuguès Público anuncia que “Catalunya declara la independència i ja perd suports”, amb una fotografia de dos concentrats a Barcelona que ocupa mitja portada:

Financial Times

Pel que fa al Financial Times, anuncia que “el líder català posa frens a l’oferta de secessió” amb una foto de Puigdemont fent el discurs, i la Mesa del Parlament darrere:

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat