El coordinador general de Catalunya en Comú i cap de llista de la candidatura conjunta amb Podem, Xavier Domènech, ha afirmat que la seva formació política "sempre" dóna suport a les mobilitzacions socials, però ha apuntat que la vaga general a Catalunya prevista per a aquest dimecres per protestar per la "regressió de drets socials" només ha estat convocada per un sindicat: Intersindical-CSC.

En declaracions a La Sexta, Domènech ha expressat el seu suport a les mobilitzacions "inclusives i massives" convocades i amb el suport de la Taula per la Democràcia integrada per diverses entitats.

Preguntat per la dimissió del secretari general de Podem, Albano-Dante Fachin, que també deixa la militància del partit, Domènech ha donat suport a la decisió de la direcció de Podemos de consultar a les bases sobre si participar en les eleccions del 21 de desembre en coalició amb CatComú. En declaracions a Cuatro, ha negat que hi hagi hagut una "intervenció" per part del líder de Podemos, Pablo Iglesias, en convocar aquesta consulta des de Madrid.

Així mateix, Domènech ha defensat la postura de la direcció general per fer "una aposta molt valenta" i "democràtica" en advocar per la defensa d'un "Estat plurinacional". I segons ha recalcat, la defensa de la independència no és "l'opció" del partit morat.

Així, sobre la candidatura que ell encapçalarà de cara a les eleccions autonòmiques del 21 de desembre, ha advocat per "construir una majoria i transversal" per a Catalunya i ha rebutjat que, després dels comicis, segueixin dos blocs enfrontats.