Centenars de catalans han proferit crits com ara 'llibertat' o 'independència' aquest dimarts al vespre a la Grand Place de Brussel·les, dos dies abans de la manifestació a favor del president Carles Puigdemont i de la resta del seu Govern.

Puigdemont i quatre dels consellers que formaven el seu equip són a Brussel·les per evitar l'acció de la justícia espanyola, que ha dut a la presó de manera preventiva vuit consellers més i els líders de la societat civil Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Aquests dos últims i dos dels representants polítics, el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller Joaquim Forn, continuen privats de llibertat.

L'aplicació de l'article 155 i l'empresonament o el trasllat a Bèlgica del Govern va motivar que l'ANC i Òmnium Cultural convoquessin la manifestació 'Omplim Brussel·les' per al pròxim 7 de desembre. Centenars de persones han començat a arribar ja a la capital belga, i moltes d'aquestes han assistit a l'espectacle de llums de la Grand Place on han organitzat de manera espontània la reivindicació amb crides a la llibertat o d'independència.