El ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá, ha acusat Podemos d'estar envoltat de terroristes del moviment etarra i també de reunir-se amb ells. Concretament, Catalá ha assegurat que "Podemos té proximitat al moviment independentista i al moviment terrorista etarra".
 

 

Catalá ha fet aquestes declaracions en una entrevista a l'agència Europa Press, on també ha dit que Podemos planteja "una política econòmica de 98.000 milions d'euros de despeses", que suposadament s'haurà de pagar amb els impostos dels espanyols, la qual cosa tampoc és "gaire coherent amb el moment econòmic actual". A més, ha assegurat que "tot i voler ser la nova política" ha acreditat "sobradament comportaments interns dictatorials" i "apropaments a governs dictatorials com el veneçolà i l'Iran".

Per tots aquests motius el ministre en funcions ha dit que el PSOE no ha de tenir "fàcil" fer cap tipus d'aliança amb aquest partit, i ha tornat a apostar per la gran coalició amb PP, PSOE i C's, tots ells "partits constitucionalistes".

També Fernández Díaz

No és la primera vegada que el Partit Popular vincula el partit de Pablo Iglesias amb ETA. De fet, fa unes setmanes el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ja va afirmar que "ETA està esperant amb candeletes un govern del PSOE amb Podemos".

En aquella ocasió, el ministre va afirmar que ETA desitjava un govern entre aquests partits i va afirmar que hi ha una "agenda oculta" darrere el pacte, que contemplaria mesures d'apropament dels presos d'ETA al País Basc i un nou estatut basat en la bilateralitat.

També el president de la XuntaAlberto Núñez Feijó, va insinuar que l'absència de la formació en el Pacte antiterrorista suposava que Podemos podria permetre atemptats com el de Brussel·les, fent extensiva la relació també amb els terroristes gihadistes.

Iglesias ho qualifica de "vergonya"

Després d'aquestes polèmiques declaracions, Iglesias i Errejón han expressat el seu enuig per aquestes acusacions des del seu compte a Twitter. Iglesias ha assegurat que "Catalá demostra que el govern està fora de control" i ha subratllat que tot plegat és una "vergonya".

També Iñigo Errejón ha qualificat de miserables les declaracions de Catalá i ha afirmat que "un ministre de justícia" hauria de ser "més responsable" i "no jugar amb certs temes".