El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha expressat avui respecte per la decisió "personal" del fiscal en cap anticorrupció Manuel Moix de deixar el càrrec i ha reiterat que no veu cap motiu per promoure un canvi del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza.

"No hi ha més valoració per part meva que prendre en consideració una decisió personal i que evidentment és fruit de les circumstàncies dels últims dies", ha dit Catalá en declaracions als periodistes abans d'inaugurar la nova seu de Col·legi de Graduats Socials de Madrid.

El ministre ha compartit l'opinió expressada aquest matí per Maza que no hi havia cap mena d'il·legalitat i irregularitat en el comportament de Moix, que ha renunciat després de la polèmica generada en conèixer-se que és propietari, juntament amb els seus germans, d'una societat a Panamà.

Ha afegit que ha parlat amb Moix aquest matí, que li ha transmès que tenia "una pressió personal que no li permetia continuar exercint les seves funcions".

Una vegada més, Catalá ha negat que hi hagi pressions del Govern sobre la Fiscalia: "Des del primer moment respectem l'autonomia del Ministeri Fiscal. Vam nomenar fiscal anticorrupció la persona que va proposar el fiscal general".

També ha assenyalat que "no hi ha cap element nou" a la gestió que està fent Maza al capdavant de la Fiscalia General de l'Estat que hagi de propiciar cap canvi en els criteris que van promoure el seu nomenament.

Catalá portarà demà al Consell de Ministres el decret del cessament de Moix.