Ciutadans (C's) Balears reclamarà al Govern Balear que el castellà, "com a llengua oficial de l'Estat", sigui utilitzat en l'ensenyament públic i concertat com a llengua vehicular en una proporció "raonable", a més de garantir que als fulls de preinscripció i de matrícula d'educació infantil i primer cicle d'educació primària hi figuri una casella en la qual els pares puguin escollir en quina llengua, al marge de l'anglesa, volen que siguin escolaritzats els seus fills.

Amb aquest objectiu, el partit ha registrat en el Parlament de les illes una moció que defensarà en el ple d'aquest dimarts, en el qual demanarà també que es garanteixi que les proves d'accés a la universitat i els papers del temari "estiguin en les dues llengües oficials, de manera que qualsevol estudiant que s'hi presenti pugui optar lliurement per una o una altra versió".

La proposició també insta el Govern que la llengua anglesa sigui introduïda progressivament com una llengua vehicular de l'ensenyament públic i concertat, de manera homogènia a tot el territori de les illes i en combinació amb el pla de formació del personal docent.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat