El líder del PP, Pablo Casado, ha assegurat que cal "investigar i conèixer la veritat" sobre perquè l'informe de l'Advocacia de l'Estat sobre Oriol Junqueras ha resultat "a favor de les tesis" que ERC estava plantejant en la seva negociació amb el PSOE per donar suport a la investidura de Pedro Sánchez.

"Hem de saber què ha passat i si hi ha hagut filtració interessada, no dubtarem a anar a la Justícia per querellar-nos perquè podria haver-se comès un delicte de la màxima gravetat", ha dit, per afegir que el PP sol·licitarà la compareixença de la ministra de Justícia en el Congrés i de l'Advocada general de l'Estat perquè "expliqui exactament" què ha succeït.

Així s'ha pronunciat després que l'Advocacia de l'Estat hagi sol·licitat la posada en llibertat del líder d'ERC condemnat pel procés Oriol Junqueras perquè pugui exercir com a eurodiputat. A més, reconeix plena immunitat a l'exvicepresident català perquè la Junta Electoral no va anul·lar el seu mandat d'eurodiputat.

ERC havia supeditat el seu suport a la investidura a conèixer aquest informe de l'Advocacia de l'Estat. Paral·lelament, aquest mateix dilluns Pedro Sánchez i el president del PNB, Andoni Ortuzar, han firmat un acord perquè els nacionalistes bascos donin suport a la investidura del candidat socialista. A més, aquesta tarda, Sánchez i el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, presentaran en el Congrés el seu programa de govern de coalició.

"Aquest any ha estat un gran buit"

El líder del PP ha comparegut davant de la premsa -a la seu nacional del PP a Madrid-- per fer balanç després de presidir la reunió del comitè de direcció del partit, a la qual han assistit també els consells de direcció dels grups parlamentaris en el Congrés i en el Senat.

"El que ha estat aquest any podríem dir que ha estat un gran buit. Una estafa també perquè no s'ha complert res del que deia Sánchez en la moció", ha proclamat, per afegir que Espanya "va malament" i que s'ha governat "en contra d'Espanya".