El Partit Popular explora la possibilitat d'arribar a un pacte electoral d'índole unionista a Catalunya amb la plataforma política del regidor de l'ajuntament de Barcelona Manuel Valls.

Segons avança El Mundo, la intenció del partit dirigit per Pablo Iglesias és donar forma a un front constitucionalista davant de la possibilitat que a la primavera o estiu se celebrin eleccions al Parlament de Catalunya. Aquesta maniobra dels populars arriba després de les reiterades negatives de Ciutadans de sumar-se a una coalició semblant a Navarra Suma a Catalunya, de manera que ara els de Casado apunten al següent de la llista, l'exprimer ministre francès.

El partit de Valls, Barcelona pel Canvi, seria doncs el recanvi que ha trobat Casado per aglutinar entorn de les seves sigles a l'entramat d'entitats unionistes, amb Societat Civil Catalana al capdavant en un intent de donar forma a una alternativa de govern a Catalunya.

De fructificar l'acord la intenció seria incorporar també a petits partits i entitats, a més de personalitats de la societat civil, cultural i econòmica de Catalunya.