El líder del PP, Pablo Casado, ha refutat avui el "balanç triomfalista" que, segons ell, ha fet el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, dels seus set mesos de govern, i l'ha instat a acabar ara amb la seva "dansa suïcida" amb els independentistes, que perjudica els "interessos dels espanyols".

Casado ha capgirat així la frase que Sánchez va pronunciar divendres passat en la compareixença davant dels mitjans després de la reunió del Consell de Ministres, en què va minimitzar el document amb 21 punts que li havia lliurat el president de la Generalitat, Quim Torra, amb l'argument que això no era un diàleg. "Dos no ballen si un no vol", va adduir.

"Per què no deixa de ballar amb els independentistes que volen trencar Espanya? Per què no acaba ara aquesta dansa suïcida per als interessos dels espanyols?", li ha preguntat Casado.

Ha estat en la presentació dels candidats del PP a Castella-la Manxa per a les eleccions autonòmiques i municipals del 26 de maig, entre els quals el president del partit a la comunitat autònoma, Francisco Núñez, un acte interromput diversos minuts quan un dels assistents ha patit una lipotímia.