Pablo Casado s’ha mostrat indignat pels “ultratges” al rei Felip VI durant el primer aniversari dels atemptats del 17-A a la plaça Catalunya. “Hi ha una pancarta que s’hauria d’haver retirat, com hem sol·licitat aquest matí a l’Ajuntament”, ha denunciat el líder del PP en acabar l’acte aquest divendres. Ha carregat contra el fet de situar el seu retrat cap per avall i per “fer ús de l’anglès per intentar internacionalitzar una situació que no és real”.

“Intentar aprofitar l’homenatge per a fer un ús tortuós és senzillament indignant”, ha lamentat Pablo Casado, que ha assenyalat que no s’ha complert l’”exigència” que van fer al govern de Pedro Sánchez perquè no hi hagués “ultratges” a la monarquia espanyola. “Almenys a la plaça hem vist que no ha estat així”, ha afirmat.

Enfront les crítiques a la monarquia, Casado ha defensat que “Espanya és un dels països més descentralitzats, plurals i diversos del nostre entorn”, i que Catalunya “gaudeix d’un autogovern que ja voldrien molts Estats federals de la Unió Europea”.

Malgrat tot, el dirigent popular ha volgut subratllar que “avui és un dia per recordar totes les víctimes del terrorisme”, incloent-hi les d’ETA, i de mostrar unitat dels partits polítics. “El terrorisme només es combat amb unitat, cooperació internacional i suport als cossos i forces de seguretat de l’Estat”, ha sostingut. Enfront això, ha advertit que davant del terrorisme “no s’han de buscar relacions causals”.

No ha desaprofitat l’ocasió per a carregar contra “les acusacions d’alguns presos independentistes” sobre la falta de cooperació de la policia espanyola, que ha titllat de “canallada”.