El president del PP condecorarà els policies espanyols que van intervenir durant l'1 d'octubre si mai arriba a la Moncloa. Així ho ha assegurat, Pablo Casado en una reunió celebrada avui amb representants de sindicats de la policia espanyola i associacions de la Guàrdia Civil. Concretament, la trobada Casado s'ha compromès a reconèixer la tasca dels que van defensar "l'ordre i la llei davant el secessionisme" durant el referèndum.

Cuca Gamarra, portaveu dels populars a la cambra alta i present a la trobada, ha explicat que la formació ha traslladat als policies la seva "solidaritat" amb els que veuen que els impulsors de l'1-O han estat indultats. "Han estat indultats, mentre els que van garantir la seguretat i la llibertat en aquells moments, que buscaven salvaguardar l'ordre constitucional, encara avui tenen causes pendents i es troben abandonats pel govern espanyol", ha dit.

Equiparació salarial

Casado també els ha informat que el PP ha registrat una proposició de llei al Congrés per fer efectiva l'equiparació real dels salaris d'ambdós cossos. Segons ha explicat, Gamarra aquesta iniciativa la registren ara des de l'oposició i esperen posar-la en marxa "quan Casado arribi a la Moncloa".

A més, ha afegit que aquesta proposta "materialitza" el compromís subscrit pel Govern del PP el març de 2018, quan es va signar "un acord històric que plantejava el full de ruta per arribar a l'equiparació salarial" de les Forces de Seguretat. Un pacte que assegura que s'ha vist paralitzat per l'arribada del "socialisme i el comunisme" a la Moncloa.

Gamarra ha indicat que pretenen que es dugui a terme l’"auditoria que va quedar pendent" i que és "necessària" per "aconseguir aquesta justa reivindicació de l'equiparació salarial". A més, ha culpat l'Executiu d'haver "paralitzat 300 milions, que fa que la segona activitat dels policies i guàrdies civils que estan en situació de reserva no puguin reincorpora-". En tercer lloc, ha defensat les reformes legislatives necessàries per "aquesta equiparació real salarial".

En la iniciativa, que ha recollit Europa Press, el Grup Popular subratlla que l'existència de diversos col·lectius policials que actuen en un mateix territori amb funcions similars i, parcialment, comunes, que "obliga necessàriament a dotar-los de principis bàsics d'actuació idèntics i de criteris estatutaris també comuns". Segons el PP, el mecanisme més adequat és reunir les seves regulacions en un text legal únic que constitueixi la base més adequada per establir el principi fonamental de la matèria: el de cooperació recíproca, el de coordinació i el d'igualtat professional de les Forces i Cossos de Seguretat pertanyents a totes les esferes administratives".

 

Imatge principal, Pablo Casado / EuropaPress