El president del PP, Pablo Casado, ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que els presos polítics no tornin a les presons catalanes. Casado ha assegurat que Lledoners s'ha convertit "en la catedral dels independentistes". 

Casado, no s'ha aturat aquí i ha asseguratq ue els presos polítics tenien un "tracte diferencial" i un règim de visites diferent dels altres, "amb trucades a la carta" i la possibilitat de "despatxar políticament".

El president del PP també ha demanat a Pedro Sánchez que "aclareixi immediatament que no hi haurà indults, sigui quina sigui la sentència d'aquest judici". El líder dels populars ha afegit que Sánchez ho ha de dir abans que comenci el judici al procés, per "no condicionar el desenvolupament de les vistes orals".

"Que digui clarament que no indultarem herois de la rebel·lió després del que han fet contra la Constitució i contra Espanya", ha reclamat Casado, que també ha demanat a Sánchez, davant l'inici del judici, que garanteixi que no hi haurà cap tipus de pressió ni ingerència cap al tribunal que ha de jutjar els presos polítics.