La polèmica del màster del nou president del PP, Pablo Casado, continua més viva que mai i ara s'hi afegeix un nou problema: el líder popular ha copiat contingut del web del Congrés dels Diputats per fer una monografia sobre diplomàcia. Així ho publica ElDiario.es, que explica que quatre de les nou pàgines de l'escrit estan plenes de text copiat sense citar.

La publicació, datada del 2012 i finançada pel Ministeri d'Exteriors, porta el pròleg signat pel llavors ministre d'Indústria José Manuel Soria i està batejat sota el títol "Reptes de la nostra acció exterior: Diplomàcia Pública i Marca Espanya". A partir de la tercera pàgina, s'hi poden trobar paràgrafs completament plagiats de tres articles que es poden trobar al web del Congrés.

Malgrat que la institució sí que dona permís perquè qualsevol ciutadà pugui utilitzar el text, també estableix que és necessari citar-los, cosa que Casado no va fer. Fonts de l'entorn del líder del PP han justificat aquests fets al diari citat que "es tracta d'informació institucional i pública que en la pròpia web apareix sense autor".

El... màster?

Mentrestant, la Universitat Rei Joan Carles no troba els treballs del màster del nou líder popular, Pablo Casado, i, a més, la setmana passada va sortir a la llum un informe que desmunta del tot la seva versió: la tesina final era obligatòria i s'havia de defensar públicament, cosa que Casado tampoc va fer.

Casado porta defensant des de l'abril el seu màster i, tot i assegurar que no recorda si va anar a classe, ha aconseguit el lideratge del PP. El popular va convalidar 18 de les 22 assignatures i les quatre restants les va aprovar entregant quatre treballs de 90 pàgines en total i sense fer cap defensa pública.

A més, un professor d'aquest màster que impartia classes aquell any ja va afirmar a l'abril que Casado no figura en la llista d'alumnes de la seva assignatura.