El líder del PP, Pablo Casado, ha tancat la porta a qualsevol col·laboració amb el govern de coalició del PSOE i Unidas Podemos i ha promès fer una oposició "ferma i rotunda" a l'Executiu acordat entre el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el de Podemos, Pablo Iglesias.

Segons Casado, la rúbrica deixa una situació "molt preocupant" i el PP respondrà teixint una oposició ferma. "El PP estarà amb els espanyols per representar una alternativa de futur allunyada dels extremistes, dels independentistes i dels radicals de Podemos", ha sentenciat.

En una roda de premsa després del comitè executiu nacional del partit, després de conèixer la signatura del preacord de govern de coalició entre el PSOE i Unidas Podemos, ha reiterat que el PP no facilitarà la investidura de Sánchez i que els seus programes "són incompatibles".

Poc abans que ell, el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha reclamat a Sánchez que "es pensi molt bé" l'acord amb Podemos. Segons Feijóo, Sánchez hauria d'haver prioritzat partits que no tenen dubtes a l'hora de defensar la unitat d'Espanya.