El president del PP, Pablo Casado, ha apostat aquest divendres per modificar la Llei de Símbols de 1981 "per exigir que no s'utilitzi la via pública per fer propaganda i, en el cas de Catalunya, amb uns emblemes que són antidemocràtics", en al·lusió als llaços grocs. "Cal evitar des de les institucions el que passa als carrers de Catalunya", ha afirmat.

En la clausura de l'acte d'inici del curs polític del PP andalús a Álora (Màlaga), Casado ha acusat al Govern central de permetre que "la crispació i la confrontació política arribi al carrer", mentre que ha garantit a les "forces constitucionalistes" del país que no hi haurà problemes amb el PP: "Volem anar junts, amb Cs i amb el PSOE de Catalunya, perquè tenim el mateix objectiu, recuperar la concòrdia i la prosperitat de Catalunya".

En aquest sentit, el president del PP ha afirmat que "junts hem d'exigir que les institucions a Catalunya que facin la seva feina" ja que "no podem dir només als ciutadans que facin la feina al carrer que no fan les institucions".

Amb tot, Pablo Casado ha assegurat que al PP "estem amb els valents que decideixen lliurement retirar aquests emblemes que els ofenen als carrers però, alhora, la nostra tasca fonamental és exigir a les institucions que ho facin".