Continua la guerra freda entre Casado i Ayuso. El líder del Partit Popular, Pablo Casado, ha evitat confirmar si donarà suport o no la candidatura d'Isabel Díaz Ayuso per presidir el PP de Madrid, que ara per ara compta amb el lideratge de Pío García Escudero. Tanmateix, el silenci parla. I el de Casado sembla dir-ho tot. Després d'assegurar aquest dimecres que ara estan centrats en les eleccions autonòmiques a Castella i Lleó, previstes per al 13 de febrer, Casado ha elogiat la gestió "extraordinària" de tots els presidents autonòmics del Partit Popular, que ha citat un per un, i ha evitat entrar en altres qüestions internes.

Silenci

Així, encara no se sap si Ayuso compta amb la benedicció de Casado per presidir el PP de Madrid, però el seu silenci confirma que les tensions entre ambdós no estan en cap cas resoltes, un fet que ja s'ha vist reflectit a les enquestes. Per la seva part, la presidenta de la Comunitat de Madrid ha sol·licitat en diverses ocasions avançar el congrés regional per centrar-se en la preparació de les autonòmiques i municipals del 2023, així i tot, s'ha trobat que Génova ha demanat de respectar els terminis de la junta directiva nacional del PP, que situen aquest conclave en el segon trimestre del 2022.

En ser preguntat expressament en roda de premsa si ha parlat recentment amb Ayuso i si li dona suport com a presidenta del PP de Madrid, Casado ha preferit no entrar en aquesta mena de temes i ha al·legat que ara estan "centrats en les eleccions de Castella i Lleó". Seguidament, Casado ha afegit que "la gestió d'Isabel Díaz Ayuso, Alberto Núñez Feijóo, Fernando López Miras, Juanma Moreno i Juan Vivas ha estat extraordinària i en moments molt complicats, cada un amb les seves qüestions".

"No importa"

Dit això, Casado ha assegurat que el que és "important" és el que fan en el seu dia a dia els presidents autonòmics del PP i els alcaldes i que, per tant, no "dedicarà ni un minut a parlar de qüestions orgàniques que, lamentablement, ocupen molt espai en els mitjans de comunicació, però que als espanyols no els importen gens", perquè per ells els partits són "mers instruments per gestionar els seus interessos i respondre a les seves preocupacions i resoldre els seus problemes".

"No he sentit ningú parlar del congrés del PP de Madrid que, per cert, va començar tenint sis candidatures i ja ha elegit nou president, que crec que no ha ocupat gaires portades", ha manifestat, per afegir que ell està defensant la tasca que fan els seus presidents autonòmics. Casado ha recordat que la junta directiva nacional va aprovar el calendari de congressos i "s'estan complint els terminis". "Ja s'han celebrat tots els congressos provincials i s'estan celebrant els congressos autonòmics dins el termini i en la forma escaient", ha conclòs.

 

Foto principal: el president del PP, Pablo Casado, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso / Europa Press