Les diferències entre Pablo Casado i Isabel Díaz Ayuso semblen insalvables i la treva en la seva pugna no arriba ni per Nadal. Ara, la nova discussió que enfronta els dos líders són, precisament, els sopars nadalencs del Partit Popular. Aquest divendres, Gènova enviava una circular a les organitzacions territorials de la formació en què els recomanava no celebrar aquests sopars a causa de la situació epidemiològica de la covid i pel fet que la sisena onada segueix en ple procés de creixement.

El dilluns, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, reaccionava a la notícia assegurant que "no hi ha motius sanitaris per cancel·lar-los" i criticava que "s'estigui assenyalant a l'hostaleria i la restauració". 24 hores després, la mateixa Ayuso confirmava que no es faria el sopar de Nadal del grup parlamentari dels populars a l'Assemblea de Madrid.

Preguntat per les declaracions d'Ayuso sobre la manca de "motius sanitaris" per cancel·lar els sopars nadalencs, el president del PP, Pablo Casado, ha defensat que ell "no està per aquestes coses", però seguidament ha volgut subratllar que "aquest dilluns van morir 100 persones per coronavirus". Casado considera que aquesta "dramàtica realitat convé recordar-la".

Ayuso: "Sempre compleixo les normes"

Sobre la suspensió de la reunió de Nadal del grup parlamentari del Partit Popular a la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso ha explicat que la direcció del PP madrileny l'ha anul·lat i que ella és "una afiliada de base més, disciplinada, i sempre compleixo amb les normes". Tot i això, el dia anterior no es va mossegar la llengua i va dir que, amb aquestes cancel·lacions, cada vegada té "més clar que fa falta una direcció del PP a Madrid que vagi en el mateix sentit que les polítiques del govern de la Comunitat" i, així, evitar "incórrer en contradiccions".

Gamarra esquiva el tema

Aquest dimarts, la portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, ha evitat pronunciar-se explícitament sobre aquesta nova discussió quan els periodistes li ho han preguntat. Gamarra s'ha limitat a expressar que, sobre les declaracions d'Ayuso, "és lliure de dir el que consideri i jo respecto enormement la llibertat de tots, de la mateixa manera que respecto el plantejament de la direcció nacional del partit en relació amb aquesta recomanació que s'ha fet".

Paral·lelament, la portaveu dels populars a la cambra baixa ha indicat que "el sopar no se li treu a Ayuso, sinó als afiliats" i ha recalcat que no "entraria" en la polèmica sobre si, amb això, Ayuso volia dir que el PP està "restant" llibertat als militants: "Convindria preguntar-li a ella què ha volgut dir, no em convertiré en comentarista o analista de les valoracions que fan els meus companys en l'àmbit de les seves competències".

D'altra banda, el PP també ha decidit suspendre la copa de Nadal que fa el grup parlamentari. Encara que "estava prevista", Cuca Gamarra explica que volen evitar una "celebració massiva" per la situació de la covid-19.

 

Imatge principal: Pablo Casado i Isabel Díaz Ayuso, en un acte d'homenatge a Miguel Ángel Blanco. Europa Press.