El PP està celebrant aquest cap de setmana la seva Convención Nacional a València i està aprofitant per treure pit i demanar als seus alts càrrecs tornar als bons temps de la formació espanyolista: quan governaven a moltes localitats i estaven a La Moncloa.

Cal centrar-se en treballar a cada poble per tal que el partit torni a recuperar els 11 milions de vots que havia aconseguit en el passat amb les seves majories absolutes. Aquestes són les conclusions que van exposar els cinc vicesecretaris generals del PP a mode de resum de les sis jornades de la Convenció. Aquest diumenge, els populars acabaran les trobades amb un acte final a la plaça de toros de València, on la formació aspira a reunir més de 9.500 persones.

Les portades d'aquest diumenge 3 d'octubre es reparteixen l'amor entre els dos dirigents més coneguts de l'actual panorama popular: Pablo Casado i Isabel Díaz Ayuso. El País titula: "Casado ajorna el viatge al centre". Aquest titular fa referència a la ideologia política del PP i a la seva lluita per recuperar els votants que han perdut en favor de la ultradreta de Vox i també els votants del ja gairebé inexistent Ciutadans. El diari apunta que alguns dirigents del PP, com Alberto Núñez Feijóo, marquen distància amb l'extrema dreta i altres, com Pablo Casado, no tenen cap problema en apropar-s'hi.

el pais 3 octubre

Segons El Mundo, Casado i Ayuso també són els protagonistes del dia i obre el diari amb el titular: "Ayuso ofereix la mà a Casado i electritza el PP". La fotografia és per a tres dels màxims dirigents del partit, Feijóo, Ayuso i Casado, en una imatge de complicitat.

La presidenta madrilenya va ser la gran estrella de la jornada d'aquest dissabte; Ayuso va arribar a la convenció envoltada de càmeres i amb crits de "presidenta" per part d'alguns dels simpatitzants del PP que es van reunir a les portes de l'Auditori de la Ciutat de les Arts. 

el mundo 3 octubre

La Razón també opta per ensenyar la reconciliació entre Casado i Ayuso després que aquesta tanqués files amb el president de la formació. "El casadisme es consagra" i "Ayuso: 'Tinc clar que el meu futur és a Madrid'", són els dos titulars escollits pel diari per explicar que Ayuso va deixar clar que no aspira a liderar la formació en substitució de Pablo Casado. En una intervenció que portava preparada a la convenció del PP, Ayuso va frenar d'aquesta manera "l'infern político-mediàtic" que segons ha apuntat l'envolta des que va anunciar que volia presidir el PP de la Comunitat. 

la razon 3 octubre

L'edició de l'ABC d'aquest diumenge destaca per ser l'únic diari espanyol que no es fixa en la convenció del PP a la seva portada. Aquest diari assegura que ha accedit a l'arxiu personal del cap del Cesid entre el 1981 i el 1995, el coronel Emilio Alonso Manglano i titula: "Els papers secrets de l'espia Manglano, al descobert". A la portada destaquen que el militar Alfonso Armada li va dir a Joan Carles I el 23-F: "S'ha d'evitar un vessament de sang. Jo tindria els vots socialistes". També asseguren que el dia de l'intent de cop d'estat el Rei li va dir al seu fill: "Felip, ara veuràs com juguen amb la corona del teu pare com si fos una pilota de futbol".

ABC 3 octubre

La Vanguardia també destaca que "Ayuso declara una treva amb Casado i assegura que no vol liderar el PP" amb la mateixa imatge de complicitat dels tres dirigents del PP que es veia a El Mundo. Ara bé, la fotografia principal de la portada és per un operari embolicant aliments en un magatzem mig buit al mercat londinenc de Covent Garden. I l'acompanya el titular: "El Regne Unit, sota la tempesta perfecta". Aquest titular fa referència al desproveïment dels supermercats i gasolineres del Regne Unit.

la vanguardia 3 octubre

El Periódico dona tot el protagonisme a la "devastació" del Barça. Assegura que la 'due dillingence' aflora el detall de la ruïna i el deute de 1.350 milions d'euros. La portada també guarda un petit forat per al volcà de La Palma, on aquest dissabte es va obrir una nova boca eruptiva, la cinquena.

el periodico 3 octubre

"Una altra desfeta", diu l'Ara que també opta per donar protagonisme al futbol i a la "desfeta" del Barça davant de l'Atlètic de Madrid. D'altra banda, el diari català també titula "Emergència lingüística a les aules", i explica que Educació prepara un pla pilot amb 100 centres voluntaris per avaluar els usos que fan de les llengües

ARA 3 octubre

Finalment, l'edició de El Punt Avui de diumenge està protagonitzada per una fotografia de les marxes per commemorar el quart aniversari de l'1-O amb el titular: "Camí de la llibertat".

03DCAT 001 page 0001

Foto principal: Dues mans aguanten un petit cor negre / Unsplash