La secció 10 de l’Audiència de Barcelona ha recuperat ja més de 9 milions d'euros de l'espoli del Palau de la Música. 

A hores d’ara, els condemnats, entre els quals hi ha els principals acusats, Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull, han consignat 9.239.404,81 euros. Aquesta quantitat té el seu origen en els pagaments que estan obligats a fer en la fase d’instrucció i en la venda de béns immobles que s’ha fet per ordre del tribunal de la secció desena de l’Audiència de Barcelona.

Els 9 milions s’han distribuït entre els perjudicats, donant prioritat a les entitats vinculades al Palau de la Música, de la següent manera: el Consorci Palau de la Música ha rebut 2.419.301,97 euros, la Fundació Orfeó Català 2.517.307,77 i l’Associació Orfeó Català 974.441,30 euros.  

Millet judici / Alcàzar

L'Audiència de Barcelona prepara, a més, la subhasta de les propietats que es van requisar, entre les quals hi ha les antigues seus de Convergència Democràtica de Catalunya. En total, hi ha 56 propietats, 22 de Fèlix Millet, 5 de Jordi Montull, 6 de Gemma Montull i 23 de CDC. 

El tribunal xifra els béns requisats de Convergència en 6.676.105,58 euros, i determina que es destinaran al pagament de les responsabilitats civils de les entitats que van ser perjudicades per l'espoli: el Palau de la Música, Hisenda i l'Estat.   

En aquest moment, queden pendents més de 3 milions d’euros que ja estan a disposició per ser entregats a les entitats perjudicades, inclosa la Hisenda pública. Es retornaran un cop es resolguin els recursos que han presentat.

El cas que va sacsejar Catalunya

Els Mossos d'Esquadra van entrar al matí al Palau de la Música. El cop al Palau va ser-ho en tots els sentits. Cop a la institució pel saqueig a les seves arques. Cop als fonaments de la burgesia catalana. Cop a la societat i la cultura catalanes. El cop a l'oasi català va ser irreversible. I l'impacte mediàtic, brutal.

La sentència, 8 anys més tard, condemnava i confirmava el frau: Fèlix Millet i Jordi Montull, condemnats a 9 anys i 8 mesos de presó i a 7 anys i 6 mesos, respectivament. A més, multa per a Millet de 4.120.540 euros per blanqueig de capitals i delicte contra la Hisenda pública. I Montull, 2.998.284 euros. A més de la multa, Millet i Montull havien de retornar els diners que es van quedar al Consorci del Palau de la Música, l'Associació Orfeó Català i a la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, en total 23 milions d'euros. També havien de pagar a Hisenda 677.904 euros. I CDC va ser condemnada a pagar els guanys que va obtenir de tota l'espoliació, que estan valorats en 6.676.105 euros. El seu extresorer Daniel Osàcar va ser condemnat a 4 anys i 5 mesos de presó i a una multa de 3.796.555 euros.

Fèlix Millet va confirmar durant el judici que l'empresa Ferrovial feia donacions a Convergència a canvi d’obra pública. "No ho vaig dir a la meva confessió, però era veritat. Ferrovial em donava els diners i jo els passava a CDC. Jo el detall de les obres el desconec. Les obres que feien era un tema entre CDC i Ferrovial", va confessar el mateix Millet.

L'expresident del Palau va entrar en el detall de la trama sense problemes engegant el ventilador en un judici que es televisava en directe: "La quantitat a pagar la pactaven Ferrovial i Convergència. Les comissions eren d'un 4%: el 2,5% per a CDC, l’1% per a mi i el 0,5% per a Montull". I va anar més enllà: "Intentar donar cobertura legal als diners extra que cobràvem cada any també va ser un error".