El PP seria quart amb 63 escons, Cs primer amb 108, el PSOE segon amb 85 i Podemos tercer amb 66, segons una enquesta del digital El Español. Aquestes són les dades del darrer sondeig que s'ha fet que indica que els populars perdrien la meitat dels vots en les eleccions; actualment tenen 137 diputats.

El partit de Mariano Rajoy perdria 74 escons ja que només el votarien la meitat d'espanyols que ho van fer fa dos anys. La resta optarien per fer president Albert Rivera, per l’abstenció, o per altres partits com Vox, que podria treure algun diputat.

Els resultats indiquen que Ciutadans guanyaria les eleccions, seguit del PSOE, d'Units Podem i el PP com a quarta força. El sondeig es basa en 1.700 entrevistes la majoria de les quals, segons el digital, es van fer entre divendres i dissabte: per tant, després que es fes pública la sentència de la trama Gürtel i que el PSOE anunciés una moció de censura contra Mariano Rajoy.

Rajoy no és l'únic que es veuria afectat per un escàndol: la polèmica del xalet que han comprat Pablo Iglesias i Irene Montero faria que els de Podemos perdessin cinc diputats i es quedessin amb 66 (tres més que el PP).

El Partit Popular segueix perdent suport des de les eleccions generals de 2016 pels escàndols de corrupció que el persegueixen. En només un mes la formació ha vist la dimissió de l'expresidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes, la detenció de l'exministre Eduardo Zaplana i la sentència pel cas Gürtel. Tots aquests casos s'han traduït en una moció de censura contra el president espanyol. 

Intenció de vot directa:

Els populars també es convertirien en quarta força política si s'analitza la intenció de vot directa. Preguntats per quin partit votarien si les eleccions es celebressin demà, el 22,2% dels enquestats diuen Ciutadans, el 14,9% PSOE, el 14,7% Units Podem i només el 13,3% confiaria en el PP.

Tot i la victòria de Ciutadans, la baixada del PP provocaria que no arribessin a la majoria absoluta entre els dos; sumen 171 diputats (la majoria absoluta està en 176). D'altra banda, sí que arribarien a la majoria Albert Rivera i Pedro Sánchez; junts acumularien 193 diputats. Els socialistes amb Unidos Podemos tampoc podrien fer govern; només sumarien 151 escons.

La Razón dona la victòria al PP

La Razón també publica sondeig amb un PP perdent suport, però no tant com indica El Español. De fet, la majoria d’entrevistes es van fer abans que se sabés la sentència de Gürtel. En aquest cas, dóna al PP entre 105 i 109 diputats, al PSOE entre 90 i 93, a Ciutadans entre 78 i 81 i a Units Podem entre 47 i 51.