La jutgessa ha decidit enviar a la presó sense fiança l'exministre Eduardo Zaplana. La Fiscalia Anticorrupció havia sol·licitat l'ingrés a la presó incondicional comunicada i sense fiança, mentre que la seva defensa havia demanat la llibertat provisional. Finalment, l'exministre de Treball i expresident valencià Eduardo Zaplana ingressarà a la presó de Picassent, a València.

Per als empresaris José i Vicente Cotino, nebots de l'expresident de Les Corts, Juan Cotino, la jutgessa ha acordat llibertat amb càrrecs i obligació de compareixença setmanal al jutjat per firmar, segons fonts coneixedores de la decisió.

Els detinguts s'han acollit al seu dret a no declarar davant de la instructora, en un cas sobre el qual es manté el secret de les actuacions. Tampoc no ho han fet davant de la Guàrdia Civil, ni ells ni les persones citades com investigades, entre elles, Juan Cotino.

La Fiscalia Anticorrupció i la Guàrdia Civil rastregen el cobrament d'uns deu milions d'euros en comissions il·legals rebudes per l'adjudicació de contractes públics relatius a la concessió de les ITV i el pla eòlic, durant l'etapa d'Eduardo Zaplana al capdavant de la Generalitat Valenciana.