Una metgessa d'urgències del CAP de les Corts de Barcelona, es va negar a atendre en català una noia amb discapacitat psíquica que només parla aquesta llengua. Així ho va denunciar a mitjans de setembre una dona i la seva filla que expliquen que la professional sanitària els va dir que només els atendria en castellà o en anglès.

 "Em vaig quedar a quadres. Si hagués estat per mi jo hauria marxat, però la que estava patint era la meva filla", ha manifestat la mare. I afirma que va haver d’estar tota la consulta traduint en castellà per la metgessa i en català a la seva filla. La mare assegura que un cop feta la queixa, no ha rebut resposta d’enlloc, i explica que li han posat molts impediments a l’hora de fer la queixa.

Segons publica RAC1, el Departament de Salut ha destacat que aquesta discriminació es pot donar en dos casos. En primer lloc, els metges residents de la resta de l’Estat, que tenen dret a fer un curs de català però no és obligatori; i en segon lloc, en un centre concret on tinguin falta de personal, ja que "es prioritza l’opció de tenir un metge que no sàpiga català que no pas no tenir-ne cap".