Poques hores després que els Comitès de Defensa de la República (CDR) omplissin una quinzena de localitats del Maresme amb el rètol de 'Municipi de la República Catalana', a mig matí el cartell ja havia estat retirat de Calella. Els cartells havien estat col·locat en les senyalitzacions d'entrada i sortida dels municipis, sobre els que indicaven que formaven part de l'AMI. 

El cartell retirat està ubicat just davant de la caserna de la Guàrdia Civil.

L'objectiu de l'acció era "materialitzar el sentiment predominant" en aquestes poblacions. El col·lectiu volia recordar que l'1-O els ciutadans van votar i, per això, exigeixen la implementació de la declaració del 27 d'octubre “sense més dilacions”. Així mateix, adverteixen que els CDR segueixen treballant amb "determinació i no-violència per a la República Catalana" i indiquen que només "cal sortir a defensar-la".

A més de Calella, l'acció s'ha dut a terme a localitats com Tiana, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Llavaneres, Alella, Òrrius, Santa Susanna, Teià, Premià de Mar, Canet de Mar i Premià de Dalt, entre d'altres.