El cap de la delegació de Vox al Parlament Europeu, Jorge Buxadé, ha enviat una carta a la resta d'eurodiputats en la que adverteix sobre la "propaganda victimista" i les "falsedats" de l'independentisme, que acusa de "continuar violant els drets civils, polítics i socials de la immensa majoria dels catalans".

A la missiva, Buxadé considera que és el seu "deure" de respondre a la "propaganda i les falsedats" que l'independentisme català "intenta estendre amb l'objectiu de fer malbé la imatge d'Espanya i dels tribunals espanyols".

"Els separatistes encara escampen la seva propaganda victimista i les seves falsedats mentre continuen violant els drets civils, polítics i socials de la immensa majoria dels catalans, utilitzant qualsevol mètode per propagar les seves mentides", ha assenyalat el cap de la delegació de Vox a l'Eurocambra.

Buxadé recorda a més que a la Diada de dimecres passat es va registrar "la menor participació dels últims set anys" i destaca que "el total de manifestants separatistes no va arribar ni al 5% de la població catalana".

La carta apunta també que el Tribunal Suprem es pronunciarà en les properes setmanes o mesos sobre la causa contra representants polítics i líders socials "que van intentar donar un cop d'Estat contra l'ordre constitucional espanyol i contra l'Estat de dret".