La carta del president del Senat, Pío García-Escudero, en què nega al president, Carles Puigdemont, la sala que va demanar per pronunciar una conferència el dia 24 d'abril, no aporta absolutament cap raó per desestimar la petició, segons ha pogut comprovar El Nacional, que ha tingut accés a la missiva.

 

Clica sobre la imatge per veure-la en gran

Després que la Mesa del Senat rebutgés en la reunió de dimarts la proposta que havia plantejat Puigdemont, ahir el Govern va rebre la carta de dos paràgrafs amb l'explicació de la decisió.

Procediment institucional idoni

La resposta del president de la Cambra alta es limita a comunicar al cap de l'executiu català que la Mesa, un cop rebuda la seva petició d'una sala per pronunciar una conferència sota el títol El referèndum català, ha decidit recomanar-li que utilitzi el "procediment institucional idoni", és a dir, la Comissió General de les Autonomies. Així mateix, li recorda que pot demanar-ne la convocatòria a través de l'article 56 bis 3) del Reglament.

A través d'aquesta via assegura que podrà obrir un diàleg "amb les altres comunitats autònomes i amb el conjunt dels senadors".

El president ja va explicar dimarts des de Washington que, davant la negativa del Senat a cedir una sala tal com va demanar, buscarà un lloc alternatiu on convocar la conferència amb què vol explicar la reivindicació del procés català a Madrid.

“Estic convençut que el que es pot fer a Brussel·les, a Harvard, a Londres, a París, es pot fer a Madrid. M’hauria agradat fer-ho al Senat, crec que és on hauria d’haver estat, perquè és un debat polític que s’ha de fer en els espais polítics”, va retreure.