El Govern ha encaixat amb decepció la negativa del Senat a cedir una sala, tal com ha reclamat el president, Carles Puigdemont, per a la seva conferència a Madrid. Amb tot, Puigdemont ha assegurat avui a Washington que buscaran un espai alternatiu on convocar l’acte, amb la qual cosa ha desestimat participar a la Comissió General de les Comunitats Autònomes que li ha ofert la Cambra alta.

“Estic convençut que allò que es pot fer a Brussel·les, a Harvard, a Londres, a París, es pot fer a Madrid. M’hauria agradat fer-ho al Senat, crec que és on hauria d’haver estat, perquè és un debat polític que s’ha de fer en els espais polítics”, ha retret.

El Govern va reclamar una sala del Senat per poder convocar una conferència per explicar a Madrid els arguments del procés sobiranista el proper 24 d'abril. Aquest matí, però, la Mesa de la Cambra ha denegat la seva petició i li ha assenyalat com a marc adequat per a comparèixer la Comissió General de les Comunitats Autònomies.

El president ha considerat “insòlit” que en demanar una sala al Senat per fer el mateix que va fer al Parlament Europeu, li proposin convocar una comissió. “És molt decebedor. El Senat ha perdut una gran oportunitat per escoltar el que tenim a dir. I escoltar de forma oberta. Que vingui qui vulgui i qui no vulgui, no”, ha reclamat.

A les portes de l’Smithsonian Folklife Institut, ha ironitzat que la Cambra alta ha respost a la seva petició amb “allò tan típic, quan tens un problema i no saps com resoldre-ho: crees una comissió”.

Per al president, la negativa a brindar-li la sala que ha reclamat per fer la conferència, que sí que s’obre fins i tot per a actes d’empreses privades, explica “la distància entre Catalunya i Espanya”.