"Ho tornaríem a fer". Així de contundent comença la carta de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart que ha estat llegida durant la manifestació de l'aniversari del 20-S davant la seu de la Conselleria d'Economia. En l'escrit, tots dos aprofiten per denunciar que "la nostra presó és injusta com injust és el nostre judici" i per demanar l'arxivament de la causa: "L’absolució és l’única sortida justa de tot aquest embolic judicial".

"Tard o d’hora les seves mentides i la injustícia cauran", defensen, tot afegint que "quan tot això passi, nosaltres seguirem dempeus, somrients i decidits a seguir el camí al vostre costat per guanyar democràticament el dret a ser República i a viure en un país on les llibertats i la democràcia mai més estiguin devaluades​". 

En la carta, que ha estat llegida davant els manifestants que s'han concentrat per reivindicar la mobilització del passat 20-S i per la qual Sànchez i Cuixart són en presó preventiva des de fa onze mesos acusats de rebel·lió, defensen la mobilització i asseguren que va ser una mostra de "dignitat personal i col·lectiva".

 

"L’èxit de l’1 d’octubre es va començar a forjar aquell dia quan desenes de milers de persones vàreu mostrar durant hores i hores una dignitat personal, una determinació col·lectiva i una convicció cívica i no-violenta com poques vegades abans havíem vist", continua la carta, que defensa que "aquell 20 de setembre va ser el presagi de l’1 d’octubre​".

"Aquella nit vàrem saber del cert que votaríem simplement perquè estàvem decidits a fer-ho, perquè érem imparables. I que votant guanyaríem el combat contra les amenaces, la por, el silenci i la violència que l’Estat ens imposava", asseguren.

La manifestació per demanar l'alliberament dels presos polítics i per recordar els fets del 20-S, quan la Guàrdia Civil va entrar en diverses dependències judicials i es van produir 14 detencions d'alts càrrecs de la Generalitat, ha reunit milers de persones davant la seu d'Economia, a rambla Catalunya amb Gran Via.