El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha enviat una carta als socis de l'entitat, des de la presó de Lledoners, titulada "Ni ràbia ni frustració" i on ha cridat a no permetre que "la por governi les nostres vides". Cuixart, que el proper 16 d'octubre farà dos anys que està en presó preventiva, ha començat enviant suport als familiars dels CDR empresonats: "els primers dies a la presó són durs, així que cal evitar el retret i no oblidar que l’Estat és l’únic responsable dels empresonaments. Cuidem-nos els uns als altres", els ha explicat el dirigent independentista.

Seguidament, Cuixart ha recordat que, tot i que ja fa dos anys de la celebració del referèndum, "l’Estat segueix maldant per desacreditar tot un moviment social rigorosament noviolent, banalitzant de manera indigna el delicte de terrorisme i les propostes de diàleg".

En la mateixa línia, el president de l'entitat ha carregat contra el govern espanyol per no fer cas de la petició del Grup de Detencions Arbitràries de Nacions Unides que demanava la llibertat immediata dels presos polítics. 

Queda poc per conèixer la sentència del judici al procés i Cuixart considera que "l’objectiu de l’Estat segueix sent sembrar la llavor de la por entre la ciutadania i justificar la brutalitat policial de l’1-O". Ara bé, tot i la repressió, assegura que "si les porres no van aturar les urnes, la repressió tampoc no pot aturar la defensa de la democràcia i l’autodeterminació".

"Tinguem coratge"

Coratge. Això és el que demana el president de l'entitat als seus socis: "Que cadascú de nosaltres vetlli activament per no deixar-nos ningú pel camí. No permetem que la por governi les nostres vides, perquè tot això ho estem fent per viure deslliurats de cap temor".

Finalment, agraeix les felicitacions que va rebre quan va néixer el seu segon fill: "Passi el que passi, no renunciarem a seguir fent camí i a construir la nostra família".