Paternalisme de Carlos Carrizosa. El líder de Ciutadans a Catalunya s'ha dirigit aquesta tarda al campus de Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra per tal de poder increpar un noi que s'havia manifestat una estona abans contra l'associació espanyolista 'S'ha Acabat'. Com si fos el seu pare, el diputat ha assenyalat amb el dit i titllat de "feixista" l'alumne, que intentava no fer-li massa cas, mentre un grup de persones els envoltaven i gravaven l'escena. "Això que feu vosaltres és feixisme, noi", li ha dit.

"Més compte, estem defensant la llibertat davant de feixistes com tu que assetgen a aquells que volen manifestar-se pacíficament. No accepto que un 'fatxa' em recrimini a mi", ha advertit. El vídeo de l'escena ha estat enregistrat per la també diputada de Ciutadans, Anna Grau, que l'ha compartit a les xarxes socials, acompanyat d'un missatge en la mateixa línia: "Stop feixisme a la universitat". "Hem hagut d'anar a la UPF a defensar els joves dels agressors separatistes que els volen fer fora davant la mirada desacomplexada del rectorat", ha dit. EI portaveu dels taronges, Nacho Martín Blanco, els ha acompanyat.

grau

Vox també s'hi suma

El líder de la ultradreta a Catalunya, Ignacio Garriga, també ha anat a la universitat a visitar-se amb alguns membres de 'S'ha Acabat'. En un tuit, l'espanyolista ha lamentat la situació viscuda. "En això és el que han convertit els separatistes i l'esquerra les nostres universitats", ha dit. "He anat a la UPF a donar-los el meu suport i he exigit parlar amb una autoritat de la universitat per garantir els seus drets. Junts construirem una Catalunya postseparatista", ha avisat. La formació no s'ha quedat aquí, i fins i tot ha demanat formalment les compareixences al Parlament de la consellera d'Universitats, Gemma Geis, i el rector de la UPF perquè donin explicacions.

Qui és 'S'ha Acabat' i què ha passat a la UPF?

"Som un grup nombrós de gent jove que davant el deteriorament democràtic a Catalunya i la constant vulneració dels drets de tots decidim exclamar amb determinació, força i optimisme: 'S'ha Acabat'". Amb aquestes paraules es defineix el grup de joves catalans que, cada vegada que es decideix a muntar una paradeta de propaganda espanyolista en un campus universitari, acaben rebent un escarni. Aquest dimecres al matí ha tornat a passar; 'S'ha Acabat' s'ha instal·lat a una fira d'associacions de la Universitat Pompeu Fabra al campus de la Ciutadella i més d'un centenar d'estudiants, amb consignes antifeixistes, han aixafat la paradeta dels unionistes. Els manifestants han cridat consignes com "feixistes" i "espanyolistes" i han demanat que grups com el seu "no tinguin espais a la universitat".

Per la seva banda, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), que ha participat en la concentració per fer fora els joves espanyolistes, ha compartit una imatge al seu compte de Twitter envoltant la paradeta de 'S'ha Acabat'. "No permetrem que discursos reaccionaris, xenòfobs, racistes, masclistes i vinculats a l'extrema dreta es passegin per la universitat". "Seguim lluitant contra l'espanyolisme que vol destruir la nostra educació", han apuntat en la mateixa línia. Més tard, el SEPC ha compartit una altra imatge de la sortida de la UPF indicant que ja els han fet fora de la universitat.