El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha afirmat aquest dimecres que les "escoltes" a l'independentisme estarien "justificades pels tractes d'alguns dels partits amb Rússia". En una entrevista de Ràdio 4 i La 2, Carrizosa ha qualificat de "fins a cert punt normal" que els serveis d'intel·ligència "investiguin els responsables d'un delicte i que diuen que ho tornaran a fer". I ha remarcat la diferència entre investigar i espiar. Si pensen que se'ls ha espiat il·legalment que vagin als tribunals", ha afegit. Carrizosa ha reconegut que "si es demostra que hi ha hagut escoltes il·legals a uns advocats" seria un tema molt greu, però per això els ha recomanat que vagin als tribunals aquells que considerin que han pogut ser espiats. El líder de Cs al Parlament, també ha criticat que la Generalitat anunciés aquest dimarts es personarà com a acusació popular en tots els procediments que es facin davant Fiscalia i la justícia sobre Pegasus: "Una altra vegada els catalans pagant de la seva butxaca la propaganda i soroll que vol fer el món independentista amb això. Estan acostumats al tot gratis". 

Per a Carrizosa, s'ha de demostrar si ha existit aquest espionatge a l'independentisme, ja que considera que no es pot "creure un informe de la Universitat de Toronto, dirigit per una mà dreta del senyor Puigdemont". Ha reptat a les forces independentistes a portar les seves denúncies d'espionatge polític "als tribunals", en lloc d'obrir una comissió de recerca en el Parlament. Carrizosa ha avançat que el seu grup votarà en contra de la proposta de resolució que ERC, JxCat, CUP i En Comú Podem han registrat per a la creació d'una comissió de recerca davant les denúncies d'espionatge amb el sistema de ciberespionaje Pegasus. Segons Carrizosa, abans de convertir el Parlament en una "caixa de ressonància" de l'independentisme per denunciar aquests fets, les formacions que impulsen aquesta comissió "han de demostrar amb més evidències que hi ha hagut espionatge massiu". "Que posin les denúncies i demostrin que han estat espiats", ha defensat Carrizosa, partidari que primer provin en els tribunals que aquestes denúncies tenen base real.

Tapar el cas

Carrizosa també ha criticat el govern de Sánchez. I l'ha acusat d'utilitzar l'espionatge al president, Pedro Sánchez, i a la ministra de Defensa, Margarita Robles, per "tapar" el cas dels independentistes, alguna cosa que titlla d'irresponsabilitat perquè, al seu judici, es posa en dubte el treball del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI). "Sembla que posin en dubte el treball del CNI", ha protestat. En aquesta línia es va manifestar aquest dimarts el portaveu del de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, titllant de "delirant" les informacions d'espionatge contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la ministra de defensa, Margarita Robles, i ha afegit que "o hi ha hagut una negligència enorme per part del govern espanyol que té l'obligació de garantir la seguretat de tots els ciutadans i també de les comunicacions del president del govern o estem davant d'un atac que res té a veure amb la militància en un determinat moviment polític".  "El senyor Torra i el senyor Costa tenen tot el dret a recórrer a la justícia", va afegir després que l'expresident de la Generalitat i l'exvicepresident del Parlament hagin anunciat que presentaran una denúncia contra Pedro Sánchez.