El portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha demanat governar per tots els catalans perquè "hi ha un gran percentatge de gent que no és independentista" però que per realitzar-ho cal "arribar a solucions amb els independentistes". En una entrevista a Catalunya Ràdio, el portaveu dels taronges ha demanat als partits sonbiranistes "resignar-se perquè han perdut en vots" i pensar en el poble català per "fer tornar les empreses i l'estabilitat", ja que són coses que importen a tots. 

En aquesta línia, Carrizosa ha avisat que "sigui qui sigui" qui governi, "independentista o no", ha de tenir clar els resultats electorals i pensar que "hi ha coses més importants que imposar una República". Sobre qui pugui governar i la presidència de la Generalitat ha dit moltes coses. Primer, que s'oposarien si s'investís a Puigdemont telemàticament perquè "no pot ser i és un invent de Turull", que tampoc reconeixerien "una investidura d'algú que no estigués al Parlament perquè no és legal" i que "un president de la Generalitat no pot estar a la presó o fugit". Pel que fa a aquest últim cas, ha explicat que donades les circumstàncies, amb el president en funcions Carles Puigdemont i el vicepresident en funcions Oriol Junqueras exiliats i empresonats respectivament, ha dubtat "que tinguem un Govern presidit per alguns dels dos" perquè "no és operatiu i no és possible ara mateix".

Pel que fa a la retirada de l'aplicació de l'article 155 sobre Catalunya ha advertit que "fins que no estigui clar que passarà i no es formi Govern no sé si seria prudent aixecar les mesures". En aquest context ha dit que la pilota està al terrat dels partits independentistes i que "només han de complir la llei", ja que llavors, això, "si que implicaria l'aixecament del 155". 

D'altra banda ha estat molt crític amb el PP i el PSOE per les pressions rebudes per proposar alternatives en els últims dies. "El PP no s'ha pres gaire bé els resultats. Nosaltres no mirem als altres. Hem tret bona nota a l'examen del 21-D però hi ha d'altres que no han fet els deures i per això no podem formar govern". En aquesta línia també ha dit que no té clar que "JXCat i ERC es posin d'acord" per formar-lo en les situacions que es troben els seus caps de llista. 

Per últim, ha estat molt clar en tres qüestions. Sobre la dimissió de Xavier Garcia Albiol, cap de llista del PP, ha dit que "no demanarien el cap de ningú" que ells volen "fer pactes de govern". També ha reconegut contactes per presidir la Mesa del Parlament i que veurien "lògic" que l'oposició la presideixi, ja que tenen majoria de vots i un candidat com Espejo-Saavedra per fer-ho i, en darrer lloc, que "l'economia catalana no creix al mateix ritme que a la resta d'Espanya" després de la incertesa política que afecta Catalunya.