El fins ara portaveu de Cs en el Parlament, Carlos Carrizosa, substituirà la líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, com a president del grup de Cs a la Cambra, han explicat fonts de la direcció del partit a Europa Press.

Així ho ha decidit la direcció de Cs, després que Arrimadas sigui diputada electa en el Congrés, i també ha designat la diputada i senadora Lorena Roldán com a portaveu del grup en substitució precisament de Carrizosa, que es converteix en líder de l'oposició.

Les mateixes fonts han explicat que la direcció valora el "gran lideratge" de Carrizosa davant l'independentisme en el Parlament els últims anys, i destaca la seva voluntat per assumir qualsevol tasca dins del partit. També és un "gran coneixedor" del funcionament intern de la formació i, com una de les persones que ha estat des de la fundació del partit, ha treballat al costat d'Albert Rivera i Inés Arrimadas.

Pel que fa a Roldán, per donar-li la representació en el Parlament la direcció de Cs ha destacat la seva "solvència" com portaveu en el Senat i les seves intervencions com a diputada a la Cambra.

Carrizosa s'ha descartat com a candidat de les primàries que el partit celebrarà en un futur per escollir el seu candidat a la Presidència de la Generalitat en les pròximes eleccions catalanes. Quan s'obri el procés de primàries --encara no hi ha data però serà en els propers mesos-- els membres del partit tindran la porta oberta a presentar-se.

Debat successori

Des que Arrimadas va anunciar que sortiria del Parlament per presentar-se a les generals i ser diputada del Congrés, es va obrir un debat dins del partit sobre qui recollirà el relleu del seu lideratge a Catalunya. Des del primer moment els focus es van centrar en Carrizosa i Roldán com els principals candidats a encapçalar el partit a Catalunya, tant en el Parlament com en unes futures eleccions catalanes.

Amb la decisió de la direcció de situar Carrizosa al capdavant del grup es resol una de les incògnites de la marxa de Arrimadas, però, en descartar-se com a futur candidat a la Presidència de la Generalitat, es manté oberta la cursa per ser el número u de Cs a les autonòmiques.