Discurs força desbocat el que ha protagonitzat el líder de Ciutadans, Carlos Carrizosa, en la segona sessió d'investidura celebrada aquest dimarts a l'Auditori del Parlament. Després de qualificar de "repugnant" el discurs de la presidenta de la cambra, Laura Borràs, Carrizosa ha acabat fent servir un llenguatge força vulgar per menystenir el Consell per la República.

Referint-se a les negociacions que des de fa setmanes mantenen ERC i JxCat, i que segueixen encallades per qüestions com el paper que ha d'exercir el Consell per la República, Carrizosa s'ha deixat anar. "Li recordo que estem aquí per decidir qui presideix el Govern de Catalunya, no el fantasmal Consell per la República. És que, miri, m'importa un pito el Consell per la República!", ha exclamat.

 

Carrizosa s'ha expressat així després de burlar-se del debat que van mantenir el dissabte passat al FAQS de TV3 les dirigents d'ERC i JxCat. Marta Vilalta i Elsa Artadi. "Discutien a TV3 acaloradament sobre com s'organitza el Consell per la República, un artefacte inventat", ha valorat.

Sense deixar-ho aquí, el líder del partit taronja a Catalunya ha citat el filòsof Montesquieu per carregar contra aquesta entitat i també contra la taula de diàleg. "Qui frena, segons els principis de Montesquieu, una taula sense encaix constitucional o el govern paral·lel de Waterloo?", ha preguntat. En aquest sentit, Carrizosa ha reconegut no tenir pressa perquè es formi un nou Govern, el qual ha vaticinat que farà "un nou cop". 

Després d'acusar els partits independentistes de "necessitar més temps per repartir-se els xiringuitos", Carrizosa ha exigit a Pere Aragonès com a vicepresident en funció de president que permeti més sessions de control al seu executiu "mentre duri la interinitat".

El sentit comú

Carrizosa també ha carregat contra els socis dels republicans, la CUP, als quals ha acusat de voler "arruïnar el país" perquè "pensen que 'com pitjor, millor" per tal de "crear l'ambient per fer un nou cop". Rebatent les paraules d'Eulàlia Reguant, el líder taronja ha reivindicat que "els empresaris també són gent" i ha demanat deixar de criminalitzar-los. 

Però a banda de criticar els independentistes, Carrizosa ha carregat contra altres partits unionistes, als quals ha acusat de populistes, tant d'esquerres com de dretes, en referència als comuns i Vox. "Uns volen carregar-se l'autonomia i altres volen fer una nació. No veig sentit comú enlloc", ha lamentat.

Per últim, ha demanat al republicà que es posi a treballar per afrontar "els reptes que té aquesta autonomia" i ha posat d'exemple la fusió entre CaixaBank i Bankia per argumentar que "la cooperació entre catalans i madrilenys és font inesgotable de progrés".