Ni oblit ni perdó. Aquesta ha estat la consigna amb què el líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha volgut reaccionar al retorn del president d'ERC, Oriol Junqueras, al Parlament per seguir la investidura de Pere Aragonès.

"Al senyor Junqueras li desitjo el mateix que a qualsevol persona privada de llibertat, que sigui lleu i ho compleixi el millor possible. Però no oblido el que el senyor Junqueras va voler fer aquí. I molta part de Catalunya tampoc ho oblida", ha etzibat.

 

Carrizosa no s'ha aturat aquí i ha demanat a Aragonès i la resta del grup parlamentari d'ERC que si volen fer homenatges a Junqueras els facin a la seu d'ERC, "no aquí, on vam ser subjugats durant les vergonyoses jornades del 6 i 7 de setembre". "No serà el president de tots mentre no demani perdó", ha advertit al candidat a la investidura.

Aragonès, "populisme pur"

Referint-se al discurs d'investidura que ahir Aragonès va pronunciar al ple, Carrizosa l'ha titllat de "populisme pur" per haver assegurat que "l'únic límit és la voluntat del poble català". "El límit és la llei, que és el que evita les arbitrarietats dels governants", ha afirmat.

El líder taronja ha insistit que l'independentisme i la majoria que té en vots i escons "no representen la part catalana" en un conflicte polític amb l'Estat que ha tornat a negar, sinó "la part separatista catalana, que té una comprensió baixa del que són les institucions catalanes". Sobre això també ha blasmat el PSC per "compartir les premisses" del separatisme. 

Enginyeria social

Per a Carrizosa, tant l'independentisme com les forces d'esquerra —on hi ha incorporat els comuns— tenen la voluntat de "controlar la societat" a través de l'"enginyeria social". En aquest sentit ha acusat el Govern d'utilitzar l'educació i els mitjans públics per a aquest fi i ha carregat contra l'acord entre ERC i Junts per no mencionar en cap moment el castellà, "com si fos una llengua impròpia".

 

Centrant bona part del seu discurs a TV3, a la qual ha titllat de "màquina de propaganda del separatisme", Carrizosa ha proposat "modernitzar-la, fer-la neutral i reduir el seu pressupost al 50%". "I amb el que ens estalviarem ajudarem els sectors més afectats per la Covid-19", ha instat.

La crida al PSC

Tot i criticar-los perquè, al seu parer, comparteixen premisses sobre el conflicte polític amb l'independentisme i tenen una postura "cínica" sobre TV3, Carrizosa els ha instat a treballar des del constitucionalisme per "revertir això" i no deixar en mans dels independentistes la defensa dels drets dels catalans.

Aragonès insisteix

A la seva rèplica, Aragonès ha reivindicat que l'exercici de la democràcia i la voluntat popular no es poden veure limitat per unes lleis: "S'han de poder canviar". "El nostre límit serà la voluntat popular de la ciutadania de Catalunya, i la cohesió social", ha insistit. D'altra banda, ha dit que Cs "intenta fer un viatge de retorn al centre": "Suposo que ho fa perquè la dreta està superpoblada, però al final no és capaç, està encadenat en les posicions extremes".

 

Imatge principal: el líder de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha carregat contra Oriol Junqueras / Foto: ACN