ÚLTIMA HORA | Segueix el minut a minut del conflicte Rússia - Ucraïna

L'hora és greu, però hi ha a qui això no l'importa. El líder de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha frivolitzat amb la guerra d'Ucraïna i ha assegurat que al president rus, Vladímir Putin, li agradaria Carles Puigdemont. "Les lleis que va aprovar el senyor Puigdemont quan va fer la bogeria que va fer, haurien agradat molt a Putin", ha amollat Carrizosa aquest dissabte en la convenció municipalista de Ciutadans a Catalunya que se celebra aquest cap de setmana a Lloret de Mar (Selva). I tot com a resposta a les paraules que va expressar aquest divendres Oriol Junqueras.

El republicà va assenyalar que el que cal a l'est d'Europa ara mateix és una taula de diàleg. "Què faria Ucraïna encantada si tingués l'oportunitat? Asseure's en una taula de negociació", va argumentar Junqueras. "El problema de la taula de negociació és que els ucraïnesos no volen asseure's? O que hi ha una agressió exterior per part d'un estat que vol imposar-se i està condicionat per les seves temptacions autoritàries internes? Doncs en el nostre cas, tres quarts del mateix. Quina ha de ser la nostra voluntat? La defensa de la taula de negociació", va explicar. En qualsevol cas, unes declaracions que no van agradar al president Quim Torra. I ara, Carrizosa també ha expressat la seva desaprovació. 

Junqueras "sembra odi"

El líder de Ciutadans ha acusat Junqueras de "sembrar odi" amb aquestes declaracions sobre el conflicte entre Rússia i Ucraïna. En aquest sentit, ha titllat "d'immorals i indecents" les paraules del dirigent d'ERC. "Les lleis que van aprovar amb el senyor Puigdemont quan va fer la bogeria que van fer, haurien agradat molt a Putin", ha expressat. Llavors, és "un despropòsit vergonyós i infame" comparar l'estat espanyol amb Rússia i Ucraïna amb Catalunya (tot i que ell mateix ha fet quelcom similar). Carrizosa ha dit que això demostra "la baixesa moral del convicte del procés, que va donar un cop d'estat a Catalunya". "Li semblava poc ser vicepresident del Govern i volia tot el poder. I des del Govern va usar els recursos públics de tots els catalans per actuar en contra de tots. Aquest senyor (Junqueras), al costat del pròfug Puigdemont, van fer lleis que haguessin estat del grat de Putin", ha assegurat Carrizosa.

 

El president del grup parlamentari de Ciutadans al Parlament ha assegurat que la seva formació "no desapareixerà" i ha pronosticat un acostament en vots al PSC en les eleccions municipals del 2023. Així mateix, ha reivindicat els regidors del seu partit com la "primera línia de defensa democràtica" i el "dic de contenció" enfront d'un independentisme que és "una amenaça per a la democràcia". "Nosaltres tenim un àlien en la nostra democràcia i aquest alien són aquests partits que no respecten la democràcia", ha advertit, assenyalant directament l'alcaldessa de Vic, Anna Erra (Junts).