El candidat de Ciutadans a la Generalitat, Carlos Carrizosa, ha rebutjat que es pugui retardar la publicació dels resultats de les eleccions del 14 de febrer. "Els constitucionalistes guanyarem i volem saber-ho la mateixa nit", ha afirmat en una atenció als mitjans aquest dilluns a Barcelona.

Ho ha dit en referència al fet que el director general de Participació i Processos Electorals, Ismael Peña-López, expliqués que el Govern decidirà amb la Junta Electoral Central i els partits si no es fa públic l'escrutini la nit electoral en funció del percentatge de meses que no s'hagin pogut constituir.

Carrizosa ha assegurat que la decisió no depèn del Govern i ha opinat que els partits que el conformen –JxCat i ERC– "tenen por a perdre i volen retardar la informació". "Temen que guanyi el constitucionalisme", ha afegit, i ha reclamat que la publicació de l'escrutini es faci "puntualment" diumenge.

En una entrevista a la Cope, Carrizosa ha afirmat que el seu partit pactarà un Govern del qual hi formar part i que, com són un partit de centre, en les seves paraules, poden pactar tant a l'esquerra com a la dreta: "M'asseuria amb el diable per fer fora els independentistes".

Crida a votar

Sobre la jornada electoral del 14-F, Carrizosa ha dit que "l'independentisme sap que el radicalisme sí que anirà a votar", per la qual cosa ha animat els votants constitucionalistes a mobilitzar-se perquè, en les seves paraules, són més. El candidat ha advertit que, segons el seu parer, hi ha un problema en l'electorat de desafecció cap a la política, així com la por de la pandèmia, "que està provocant que hi hagi un 36% d'indecisos i una bossa gran de persones que no han decidit si anar a votar".

Carrizosa ha acusat, concretament, mitjans catalans d'animar els ciutadans que presentin objeccions per no formar part de les meses electorals: "Tots els missatges que des de l'independentisme es llancen són per desincentivar la participació i per sembrar la por; si guanyen el donaran per bo i si perden deslegitimaran el resultat".

Ha considerat que "ara podria arribar el moment del constitucionalisme", a causa de la gestió feta pel Govern de la pandèmia i l'economia, pel que creu que l'independentisme només podria guanyar amb una alta abstenció, segons ell.

Suport a Vox

Finalment, Carrizosa ha criticat els incidents en actes de campanya de Vox d'aquest cap de setmana: "A mi m'han pegat, m'han escopit, m'han tirat cervesa... Aquests que es diuen antifeixistes són el més totalitari que hi ha".