El líder de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, ha exposat que tant la seva formació com el PP estan negociant per "capgirar tot allò que ha estat la política catalana els últims anys". L'eina per fer aquest gir seria concórrer conjuntament a les eleccions del 12-M. Carrizosa aposta per una coalició, no una integració dels taronges a les files dels populars com s'havia apuntat aquest dimarts a El Mundo. "Això s'ha de desmentir, el que estem negociant és una coalició no una integració. Crec que la desaparició de les sigles de Ciutadans a Catalunya seria un error", ha sostingut en una entrevista a RAC1. 

Carrizosa ha defensat que Ciutadans "té una marca prou assentada a la societat catalana per concórrer amb la seva pròpia marca". "A nosaltres no ens fa gens de por concórrer sols, perquè sabem que tenim votants, però pel constitucionalisme és molt més atractiu fer una oferta conjunta", ha expressat en una entrevista a la SER Catalunya. Sobre el candidat, el de Cs ha afirmat que encara "no ha arribat el moment de parlar de persones". I preguntat per la marca, ha dit que "és imprescindible que hi hagi presència de tots dos partits".

Si bé el líder de Ciutadans ha mostrat la seva complicitat amb els populars, també ha aprofitat per marcar distància amb el partit socialista. Carrizosa ha carregat contra el PSC indicant que han fet de "crossa" de l'independentisme. "Si el PSC continua així, anirem cap a un tripartit antieconòmic per a Catalunya, de no al Hard Rock, de no a l'ampliació a l'aeroport, de no a la B-40", ha vaticinat.

Reticències al PP

Les aliances electorals entre el PP i Ciutadans poden anar més enllà del 12-M, ja que els populars i els taronges estarien mirant d'aliar-se en els comicis europeus. Tanmateix, el camí fins a una possible associació encara seria llarg. Entre altres per les reticències que presenten alguns sectors del PP, els quals descriuen la formació taronja com "un partit mort", segons informa El Independiente. L'escull més gran per aquestes aliances electorals no es troba a les eleccions catalanes, sinó més aviat a les europees. El motiu seria la tensa relació entre el secretari general de Ciutadans i eurodiputat, Adrián Vázquez, i el grup dels populars europeus. 

Vázquez és l'interlocutor amb la seva homòloga al PP, Cuca Gamarra, en unes converses que encara continuen. Tot i que des de Gènova algunes veus apunten que "la suma de PP més Ciutadans és igual a la del PP sol. No hi ha un plus extra, però sí un llegat per reivindicar, un rerefons que val la pena veure" i un missatge d'unitat del centredreta. Malgrat tot, els dos partits porten amb molta discreció aquestes negociacions, si bé s'han refredat relativament les expectatives. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!