L'etapa d'Inés Arrimadas a Ciutadans podria tenir encara molta corda. La refundació que travessa el partit ha obert un front entre les dues candidatures que volen liderar el futur projecte. D'una banda, hi ha la continuista, encapçalada per l'eurodiputat Adrián Vázquez i la coordinadora de Cs a les Balears, Patricia Guasp, que té Arrimadas tancant la llista de forma simbòlica. D'altra banda, hi ha la que impulsa el portaveu taronja al Congrés dels Diputats, Edmundo Bal, i que no vol veure l'encara presidenta de Cs ni en pintura.

Ara bé, en cas que la candidatura continuista aconsegueixi els suports de la militància a les primàries que sacsejaran el partit en els pròxims dies, Arrimadas podria encara tenir molt a dir. Malgrat anunciar que no liderarà Cs en la seva nova etapa, la catalana d'origen andalús mantindrà un lloc a la direcció. Això com a mínim, perquè Guasp ja ha defensat que la refundació "no té per què passar" per canviar de líder al Congrés, i ha reivindicat Arrimadas com "la millor parlamentària" de la formació. I l'encara presidenta tampoc ha tancat la porta a presentar-se a les primàries de Cs a la presidència del govern espanyol, que tindran lloc aquest estiu, ja que l'encàrrec no recau automàticament sobre el lideratge del partit. Una victòria de la candidatura continuista, doncs, aplanaria el camí perquè Arrimadas continuï igual de viva que fins ara.

"Una líder molt ben valorada entre els nostres votants"

També el líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha volgut ficar cullerada al debat i sortir en defensa de la seva companya de partit. En una entrevista a Europa Press, qui va substituir Arrimadas al capdavant dels taronges al Parlament ha recordat que ella va guanyar "unes eleccions autonòmiques a Espanya, i és una líder molt ben valorada" entre els seus votants. "No té per què ser sacrificada a l'altar d'una suposada renovació", ha defensat Carrizosa, deixant clar, doncs, que no veu impossible la seva continuïtat en futur immediat. Sobre la possibilitat que arribi a liderar la formació a les pròximes eleccions generals, Carrizosa ha dit que això ho decidiran els militants a les primàries de l'estiu. "I que, de moment, continuï, com tots els càrrecs orgànics, al capdavant de les nostres respectives responsabilitats".

El diputat, que s'ha sumat a la candidatura continuista, també ha aprofitat per carregar contra Edmundo Bal, després que aquest hagi dit que si Arrimadas continua tenint un rol visible, la refundació no tindria "credibilitat". Carrizosa ha recordat que, com a membre de l'executiva actual, Bal és "corresponsable" de la situació en què es troba el partit, i li ha recriminat les crítiques contra la presidenta. "S'equivoca tant en la intensitat dels atacs a Arrimadas com en el moment de plantejar-los", ha dit, considerant que el debat sobre si ha de ser candidata a les generals ha d'arribar després de les municipals i autonòmiques del 28 de maig.