"Adeu". Així s'ha dirigit el líder de Ciutadans Carlos Carrizosa, a Quim Torra en acabar la seva intervenció al debat de política general al Parlament. Carrizosa ha donat per feta la inhabilitació del president de la Generalitat i li ha retret que busqui paralitzar les institucions un cop el Tribunal Suprem confirmi la seva condemna.

Carrizosa, que ha repetit en diverses ocasions que aquest era el darrer ple de Torra, ha emplaçat la resta de grups parlamentaris a trobar una resposta conjunta davant la possibilitat que Torra no vulgui renunciar al seu càrrec.

Catalunya paralizada

Carrizosa ha carregat contra la gestió del Govern i els "cops de colze" entre els socis de govern, JxCat i ERC, per la data de les futures eleccions, situació que ha provocat al seu entendre que Catalunya estigui "paralitzada". El líder de Cs ha retret a Torra que hagi centrat la seva intervenció en donar la culpa a  l'executiu de Madrid dels problemes dels catalans: "Quan els catalans més necessitaven gestió, han trobat un president que ha prioritzat tot el que no era gestió, perquè ja va dir que no venia a gestionar", ha criticat.

El dirigent taronja també ha carregat contra el Govern  per la gestió de la pandèmia i ha assegurat que han utilitzat la Covid-19 per al seu profit. "Han pensat més en els vots de la seva parròquia que en les persones", ha afirmat Carrizosa. "Han utilitzat la pandèmia per al procés", ha reblat. 

Permís per als pares

Davant de la insistència del president a reclamar al govern espanyol un subsidi per als pares que hagin de cuidar fills en quarantena durant el curs escolar, el líder de Cs ha instat Torra a donar suport a la iniciativa que impulsa la seva formació al Congrés per un permís retribuït. "Digui al seu grup dividit a Madrid que voti a favor d'aquesta mesura de Cs. Facin política a la resta d'Espanya", ha destacat, després d'insistir que el que calen són respostes conjuntes a Espanya pel bé de l'economia.