A la seva intervenció durant el ple d'investidura de Pere Aragonès, el líder de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha aprofitat per carregar contra la campanya d'advocats independentistes, sobiranistes i republicans que volen liderar el Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB). Però la jugada se li ha acabat girant en contra.

"L’independentisme vol utilitzar la casa dels professionals de la justícia, dels defensors dels drets i les llibertats dels dèbils i els sense recursos, en els tentacles del Govern, per seguir els seus interessos", ha començat Carrizosa.

"Per això, com advocat barceloní i diputat al Parlament, demano a tots els advocats que aquesta vegada sí es mobilitzin i no votin a la candidatura auspiciada pels partits de Govern, sinó que votin, el proper 3 de juny, una sola candidatura independent que respecti els professionals, la corporació, les lleis i no els que desitjarien penjar a la seu del carrer Mallorca una estelada a la nostra façana i un llaç groc a les nostres togues", ha afegit.

L'efecte bumerang de la proclama

Carrizosa ha posat d'exemple la victòria de la candidatura de l'ANC a la Cambra de Barcelona i la victòria de l'unionisme a Pimec.

Les reaccions per part de la candidatura de Gonçal Oliveros i Anna Boza no s'ha fet esperar. Gràcies Carlos Carrizosa per definir la candidatura de Maria Eugènia Gay", han tuitejat. Gay és l'actual degana de l'ICAB i a qui la candidatura independentista vol arrabassar-li el lloc. "Prou d'un Col·legi de l'Advocacia de Barcelona servil", han afegit.

Qui també ha reaccionat ha estat el diputat de Junts i advocat Jaume Alonso Cuevillas. A través d'una piulada, Cuevillas ha afirmat que "el diputat Carlos Carrizosa ha aprofitat la seva intervenció al ple del Parlament per demanar el vot per la candidatura continuista del Col·legi d’Advocats. Per si algú en tenia cap dubte, és evident que l’advocacia compromesa amb els drets que hem de votar és la candidatura d'Oliveros i Boza".

"No oblido"

Per altra banda, Carrizosa ha carregat contra el president d'ERC, Oriol Junqueras, que ha pogut assistir a la sessió d'investidura gràcies a un permís penitenciari. "Al senyor Junqueras li desitjo el mateix que a qualsevol persona privada de llibertat, que sigui lleu i ho compleixi el millor possible. Però no oblido el que el senyor Junqueras va voler fer aquí. I molta part de Catalunya tampoc ho oblida", ha etzibat.

 

Imatge principal: el líder de Ciutadans, Carlos Carrizosa, al Parlament / Foto: ACN