El PP va interposar un recurs contra l'acord de la Junta de Govern Local per canviar els noms relacionats amb el franquisme de més de 40 carrers i places d'Alacant i el jutge li ha donat la raó. Tot i que s'han realitzat ja alguns canvis, la justícia obliga ara a restablir "al més aviat possible" les antigues plaques, així com paralitzar la retirada de les que encara hi són.

Els populars van al·legar que "no es complien els requisits de la memòria històrica" en considerar que "alguns canvis no estan justificats" com, per exemple, el nom de la plaça Calvo Sotelo, però també va justificar-se que aquesta decisió, presa pel govern tripartit municipal (PSPV-PSOE, Guanyar Alacant i Compromís) no va passar pel ple de l'Ajuntament.

I no només això. El PP creu que això pot perjudicar "econòmicament" els comerciants i, a més, es queixen que "no s'ha consultat els veïns". El portaveu d'aquest grup municipal, Luis Barcala, va carregar contra el govern d'Alacant lamentant-se que "la intransigència, la imposició i el sectarisme del tripartit hagi obligat a acudir als tribunals en el que és un nou fracàs del govern de l'esquerra radical d'aquesta ciutat i un altre exemple que una cosa és el que prediquen, i l'altra ben diferent el que fan".

Els canvis als carrers alacantins van començar a portar-se a terme a mitjan desembre i, de moment, ja s'han substituït una quarantena de carrers, entre ells, l'avinguda Adolfo Muñoz Alonso, ara coneguda com Les 27 constituents.