La Universitat Complutense de Madrid (UCM) ha decidit tancar el procediment d'informació obert per determinar si hi va haver irregularitats en l'obtenció de la llicenciatura de Dret per part del president del PP, Pablo Casado, després de constatar amb els professors que li van impartir classe que el dirigent va superar els estudis amb "regularitat".

Per tant, com ha assenyalat en un comunicat, no iniciarà cap expedient relacionat amb aquest assumpte. A l'informe sí que recullen que el que fos director del Centre Cardenal Cisneros, Alberto Pérez de Vargas, parla que hi va haver "indicacions" però que aquestes no van influir en les seves qualificacions, a diferència del màster de la Universitat Rey Juan Carlos, que, entre altres coses, no troba ni els seus treballs del màster.

La Complutense va avançar el maig que sol·licitaria tota la informació relativa als estudis de Casado i que, en cas d'haver-hi indicis d'irregularitat, actuaria amb contundència. Ho feia després de què el diari El Mundo publiqués una informació segons la qual Casado hauria superat 12 matèries de les 25 de la carrera de Dret i aconseguit el títol en quatre mesos, poc després de ser elegit diputat madrileny l'any 2007, amb "facilitats" en aquest centre.

Des del CES Cardenal Cisneros, el centre adscrit a la Complutense on va estudiar l'ara president del PP, van negar que hi hagués hagut "tracte preferent" amb Casado a l'hora de cursar els seus estudis o que aquest hagi pogut aprovar sense examinar-se.

Per la seva part, Casado ha defensat reiteradament que "no hi ha cap irregularitat" al seu expedient i les informacions publicades que apunten a sospites sobre la manera en què va obtenir un títol universitari es basen en "difamacions anònimes sense proves".