Les entitats sobiranistes preparen un gran acte de mobilització en suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Segons ha pogut saber El Nacional, càrrecs electes -sobretot alcaldes d’arreu del territori- es concentraran a la porta del Parlament el 16 de desembre i acompanyaran Forcadell, travessant el parc de la Ciutadella, fins a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, al passeig Lluís Companys.

Forcadell està citada a declarar en qualitat d’investigada pel presumpte delicte de desobediència al Tribunal Constitucional en permetre que el ple del Parlament votés les conclusions de la comissió d’estudi del Procés Constituent. Un document que el TC considera que contradiu els principis de la Carta Magna.

La mobilització l’organitzen de forma coordinada l’ANC, l’AMI, l’Associació Catalana de Municipis i Òmnium. El comitè organitzador ha enviat un comunicat als alcaldes d’arreu del territori per demanar-los que participin en aquest acte de suport a Forcadell. El punt de trobada és a la porta del palau de la Ciutadella a les 8:15h del matí.

L’objectiu és demostrar que no s’abaixa la guàrdia davant “les agressions” del govern espanyol. En aquest cas, recorden les fonts consultades, s’ha atacat el segon càrrec en rellevància institucional de Catalunya.

Suport popular

Durant l’estiu, l’ANC ja va advertir que aquest curs polític seria intens i que les entitats sobiranistes haurien de dosificar l’energia.

El 13-N, 80.000 persones van participar en l’acte de suport als càrrecs electes afectats per algun procediment judicial relacionat amb el procés. De fet, el nombre de casos supera els 400.

Forcadell ja va rebre el caliu popular el passat mes d’octubre quan va rebre la citació. Aleshores, centenars de persones van concentrar-se al davant del Parlament.