L'exconseller en Cap Josep Lluís Carod-Rovira ha denunciat a les seves xarxes socials que en el centre comercial Parc Central de Tarragona no utilitza el català en els seus cartells informatius. El cas concret es tracta d'un panell en el qual s'anuncia que s'ofereixen un servei gratuït de préstec de cotxets per nadons. "Serveis que ho fan tot més fàcil. El teu peque necessita un cotxet? En el punt d'atenció al client disposes del servei de préstec de cotxets gratuït!", posa en castellà en el cartell.

"No és Valladolid. És Tarragona. El català passat per l’arc triomfal, al Parc Central, rodolí barat i tot...", ha manifestat el polític en el seu compte de Twitter on ha acompanyat la imatge amb una cara plorant i una fotografia del cartell.

carod

Més missatges en castellà

Aquest, però, no és l'únic missatge en castellà dirigit al públic que es poden veure en aquest centre comercial. També, segons es pot veure en unes altres imatges que ha publicat Carod-Rovira en el seu perfil personal de Twitter, en una atracció per a nens, que és un cotxe que es mou, s'informa en un cartell en castellà que la màquina ha estat desinfectada. En una altra de les pancartes també s'explica als consumidors que s'han instal·lat diversos punts en els quals les persones poden fer-se un selfie per compartir a Instagram i entrar el sorteig d'una targeta regal valorada en 50 euros. 

També s'ha fet ressò del fet que aquest centre comercial no empri el català en els seus cartells informatius  la seu de Tarragona de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC). Aquesta entitat, en el seu compte de Twitter, ha valorat que "el relaxament en qüestions lingüístiques és una evidència", en aquesta ciutat. "El català ha de ser una prioritat. Ja n'hi ha prou de marginar-lo en l'esfera pública", ha destacat l'ANC.

ANC

Segons la llei de Política Lingüística els cartells comercials han d'estar, com a mínim, en català i després es poden emprar altres idiomes. Amb això es vol protegir aquesta llengua que ha perdut parlants. En aquest sentit, en una campanya recent, la Plataforma per la Llengua va denunciar que, actualment, només el 32,5% dels habitants d'arreu dels territoris de parla catalana empra aquest idioma habitualment. En aquest context, va assegurar que vivim una "emergència lingüística".

 

Imatge principal: El cartell que Carod-Rovira ha denunciat que està escrit només en català / Twitter Carod-Rovira