La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, ha exigit avui al PP explicacions per les converses entre l'exsecretaria general del partit María Dolores de Cospedal amb l'excomissari José Manuel Villarejo que està difonent 'moncloa.com', en què interpreta que l'anterior número dos del PP intenta "pagar per obstruir" investigacions judicials.

Calvo ha aprofitat les preguntes de la portaveu del PP al Congrés, Dolors Montserrat, i de la diputada Beatriz Escudero a la sessió de control del Congrés, per retre comptes amb el PP. "Avui, en comptes de preguntar haurien de contestar", ha deixat anar la vicepresidenta.

A una pregunta general de Montserrat sobre si l’executiu sap "que pensen els espanyols", la número dos de l'executiu ha tret a col·lació les gravacions que revelen que Cospedal hauria encarregat “feines puntuals” a l’excomissari Villarejo el juliol del 2009.

Ciutadana particular

"Avui és un mal dia per a vostè. Encara que les relacions institucionals consisteixin en què vostè vingui a preguntar-me en realitat avui vostè, tot el seu grup i tot el seu partit haurien d'estar donant respostes als espanyols del que hem sentit de la senyora Cospedal" , ha afirmat la vicepresidenta.

En una pregunta posterior, Calvo volgut marcar distàncies amb els enregistraments de Villarejo a la ministra Dolores Delgado, subratllant que l'avui titular de Justícia era "una ciutadana particular" el 2009 (fiscal de l'Audiència Nacional) gravada en "un dinar privat" en un restaurant, mentre que Cospedal era secretaria general del PP, va rebre l'excomissari en el seu  despatx de la seu del partit "intentant pagar per obstruir la Justícia".