La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, ha anunciat al Congrés dels Diputats que s'ha arribat a un acord amb el Vaticà sobre l'exhumació del dictador Francisco Franco. El govern espanyol i la Santa Seu coincideixen que el dictador no pot estar enterrat a La Almudena, tal com pretenia la família.

L'acord va tenir lloc, segons ha explicat Calvo als passadissos del Congrés, en la reunió que van mantenir ahir, dilluns, la vicepresidenta i el secretari d'Estat del Vaticà, Pietro Parolin. Calvo ha qualificat la trobada de "cordial, útil i productiva" i ha afegit que compta amb el suport del cardenal arquebisbe de Madrid, Carlos Osoro. "Ell mateix va dir l'altre dia que a ells no els sembla bé", ha assegurat Calvo. "El que hem acordat, de manera conjunta tant el govern espanyol com l'església catòlica és trobar una sortida que òbviament no pot ser la catedral de l'Almudena", ha detallat la vicepresidenta. 

Calvo ha argumentat d'acord amb "la legislació vigent a Espanya", que "el lloc on han de descansar les restes ha de ser un espai on no puguin produir-s'hi situacions d'enaltiments ni homenatges". Ha conclòs afirmant que el govern espanyol "té instruments" per tal que això es compleixi. 

Ahir, dilluns, Calvo va mantenir la seva primera reunió amb el Vaticà. La trobada es va dur a terme amb el secretari d'Estat de la Santa Seu, el cardenal Pietro Parolin, que es va comprometre a trobar una solució sobre les despulles de Franco.

Segons ha pogut saber el diari El Independiente, el govern de Pedro Sánchez va rellevar de forma sorprenent l'ambaixador d'Espanya davant la Santa Seu tres dies abans d'aquesta reunió. Segons el diari, el govern de Sànchez no ha fet públics els motius del cessament de l'exambaixador d'Espanya a la Santa Seu, Gerardo Ángel Bugallo Ottone. Segons consta en els decrets del consell de Ministres, publicats en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), l'executiu li ha agraït els "serveis prestats".